Lagerstyring og sporbarhed

Din lagerstyring er en forudsætning for at kunne sikre sporbarheden på dine produkter. 

Ved registrering af indkøb af råvarer, produktionsordre og salg af færdigvarer, kan du nemt løbende lave lagerstatus på forskellige lagerlokationer. Du kan overføre økologiske råvarer til konventionel produktion og lave reguleringer, hvis en råvarer ikke kan anvendes.

Sporbarhed af fødevarer

Det er et krav, at du har styr på sporbarheden af de fødevarer, du producerer. Det gælder et led frem og et led tilbage, altså hvem du sælger til, og hvem du får leveret varer fra.

Sporbarheden er vigtig i forbindelse med f.eks. tilbagetrækninger eller opsporing af fødevarebårne sygdomsudbrud.

I Comida QS er sporbarhed en indbygget funktion. For at styre dette er det vigtig, at du registrerer batchnumre ved varemodtagelse og salgsordre, samt hvilke batch der er anvendt ved de enkelte produktionsordre.

 

Lageroptælling

1

Ny optælling

Du laver en ny lageroptælling ved at gå til lager -> ny optælling

2

Lagerlokation

Du skal vælge en lagerlokation - vælg lagerlokation

3

Produktgruppe eller produkttype

Du kan optælle en produktgruppe eller produkttype ad gangen

4

Optæl batch

Du kan optælle batch-vis. Vi anbefaler dette, da du så også kan holde styr på sporbarheden på dine produkter -> vælg vis batches

5

Indtast data

Skriv resultatet af din optælling ud for hver batch - og tryk gem og opdater

6

Gem optælling

Når lageroptællingen er færdig skal du gemme den - tryk gem optælling

7

Godkend optælling

Når optælling af alle produktgrupper/produkttyper er færdig på alle lagerlokaltioner skal optællingen godkendes - gå til produkter -> reguleringer og find den aktuelle lageroptælling -  tryk på rediger

8

Tryk godkend

Her kan du godkende lageroptællingen.

9

Status er nu godkendt

Gå tilbage til reguleringer, hvor status på lageroptællingen er ændret fra kladde til godkendt